Cum faci alegerea corectă?

  Majoritatea traderilor începători pînă își descoperă stilul de tranzacționare pierd în căutări o bună perioada de timp, dacă nu chiar o perioadă îndelungată și chiar din diferite motive renunță la acest tip de activitate din cauza ca nu au mai reușit să-și construiască o strategie profitabilă.
Problema este că în dependență din ce perspectivă este abordat tradingul ca ocupație, (part-time ca o posibilitate de investiție a mijloacelor bănești pentru a crea un venit suplimentar, sau ca profesie propriu zisă, full-time), deasemenea reieșind din așteptările sale de a obține un anumit % de profit, fiecare trader trebuie să înțeleagă și să-și adapteze stilul de tranzactionare.
Se are în vedere că majoritatea vor să ajungă la un venit considerabil obținut din trading pe piețile financiare și de capital, iar in acest articol iti voi da careva informatie pentru a te pune putin cu picoarele pe pamint si ca sa poti sa intelegi mai bine de ce atunci cind vrei rapid sa faci bani foarte multi din trading, cel mai probabil vei eșua.
Tema articolului este INTRADAY TRADING vs END OF DAY TRADING și dacă tu ți-ai pus vreodată întrebarea care dintre acestea este mai potrivit pentru tine atunci fă-te comod în scaun și citește articolul mai departe.


   INTRADAY TRADING presupune deschiderea și închiderea pozițiilor  în aceeași zi, în sensul că traderul nu păstrează tranzacții peste noapte și toate pozițiile sunt închise pînă la sfîrșitul sesiunii de tranzacționare, oricare ar fi rezultatul lor. Aici se referă DAY TRADING și SCALPING.

   END OF DAY TRADING- din mai mulți termeni pe care îi știu acesta îmi place cel mai mult. Acest stil presupune menținerea tranzacțiilor pentru o perioada mai mare de timp, începînd de la o zi pînă la luni de zile sau chiar ani. În acest stil de trading se referă TRADING POZIȚIONAL și SWING TRADING.


  1. Profitabilitatea

   Vorbind de % de profitabilitate potențial trebuie de înțeles că END OF DAY TRADING presupune o abordare investițională pe termen lung iar cei mai buni traderi investitori  reușesc să obțină pînă la 15-20% anual din capitalul pe care îl dețin, avînd strategii de tranzacționare mai mult bazate pe Trend Following. Reieșind din cele expuse mai sus, este nevoie de a deține un capital destul de considerabil pentru a genera un profit anual care sa-ti permită să te intreții numai din tranzacionare. Deasemena însăși stilul de tranzacționare se referă mai mult la generarea unui venit adaugător din deciziile investiționale decît a unui venit de bază pentru trai.

   INTRADAY TRADING este o modalitate de a-ți înlocui job-ul obișnuit iar profitul poate fi destul de consistent întro o perioadă de timp destul de scurtă. Dacă vorbind despre profitabilitatea anuală atunci capitalul poate fi dublat sau triplat la sfirsitul unui an, însă trebuie de luat în considerare atît factorii de risc cît și factorii de stres pe care îi generează acest tip de trading. Dupa statistică, majoritatea eșuează în acest stil de tranzacționare și doar cîteva % din toți își permit din punct de vedere financiar și psihologic să ajungă la profitabilitate.

Aici dacă deschidem parantezele, luînd în considerare profitabilitatea tranzacționării în raport cu timpul dedicat acestei activități, atunci END OF DAY TRADING este mai eficient în raport cu INTRADAY TRADING pentru că raportul profit/timp investit este mai mare.

2. Frecvența tranzacționării

    Cei ce urmează END OF DAY TRADING au o frecvență destul de mică a tranzacțiilor deoarece deciziile de tranzacționare se iau pe graficele cu perioada de cel puțin 4H, deobicei pe graficele Daily. Rezultă că traderul pierde foarte puțin timp pentru analiză și luarea deciziilor de tranzacționare. Astfel această activitate poate fi percepută ca un hobby sau activitate de generare a unor venituri suplimentare din capitalizarea resurselor bănești dedicate investițiilor, iar traderul ca activitate de bază își menține job-ul de altă profesie pe care o practică.

    INTRADAY TRADING solicită de la trader să fie permanent focusat pe această activitate, cauză din care am menționat că acest stil defapt este un job full time. Aici traderul ajunge la o frecvență de tranzacții de cîteva sute, poate chiar și mii. Așteptările sunt ca la fiecare sfîrșit de lună din tranzacționare să se genereze profit care va constitui sursa de bază de venit pentru trader.

question    Si ce faci cu informația asta?

    Pentru a-ți construi o strategie profitabilă în primul rînd ai nevoie să determini cît timp zilnic ești gata să oferi pentru a tranzacționa. Dacă ai un job de bază și dorești să investești pentru a crea un venit suplimentar, iar tradingul pe piețile financiare ți se pare o modalitate potrivită și dispui maxim 30 min-1 oră zilnic pentru a tranzacționa, atunci alege END OF DAY TRADING care ți se va potrivi. Iar în cazul cînd vrei să fii full time trader atunci alege INTRADAY TRADING sau chiar poți practica ambele stiluri, așa cum o fac eu.

    În ambele cazuri, daca ești un aventurier și dorești repede să faci mulți bani pe piețile financiare și să ajungi bogat, atunci o să te dezamăgești doar pierzînd timp și bani.

    Acum că te-ai decis cu timpul pe care ești gata să-l dedici piețelor financiare, poți să-ți construiești construești o strategie eficientă de tranzacționare potrivită stilului tău de viață.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s